طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی تولید پفک نـمکی با ظرفیت 400 تن در سال
مقدمــه :
با توجه به افزایش جمعیت و روند رو به رشد استفاده كودكان از مواد غذایی كمكی از قبیل فراورده های حجیم شده غلات مانند پفك نمكی و غیره بعلت قیمت نازل آن در مقایسه با قیمت نسبتا بالای سایر تنقلات و بازار فروش نسبتا بالای محصول، احداث واحد تولید پفك نمكی با عنایت به داخلی بودن كلیه ماشین آلات خط تولید و عدم نیاز ارزی ، علاوه بر اینكه خود كفایی كشور را تضمین میكند زمینه مناسبی را جهت كسب بازارهای خارجی و صدور محصول به كشورهای همسایه در راستای صادرات غیر نفتی فراهم مینماید.
ضمن اینكه با اجرای این طرح ، میتوان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد كه با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان میتوانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.
مراحل تولید پفك نمكی با ورود پودر ذرت از قبل آماده شده به میكسر و رساندن رطوبت آن به 12% آغاز میشود. سپس پودر وارد اكسترودر شده و در آن به شكل لوله هایی توخالی در آمده و در انتهای سیلندر آن تیغه ای این لوله ها را به ابعاد دلخواه قطع میكند.
در قسمت مخزن آماده سازی لعاب یا دراژه روغن پودر پنیر ، رنگ های مجاز خوراكی و نمك با درصدهای لازم مخلوط شده و لعاب حاصل وارد 2 عدد تانك ذخیره لعاب میشود.
پفك های خارج شده از اكسترودر پس از خشك شدن اولیه توسط دوش هایی به این لعاب آغشته میگردند و سپس مجددا به مدت پانزده دقیقه حرارت داده میشوند تا رطوبت نهایی به 8% برسد. نهایتا پفك تولیدی توسط نوار نقاله به قسمت بسته بندی انتقال یافته و در بسته های 20 تا 25 گرمی بسته بندی و كارتن گذاری شده و به انبار منتقل میشوند.
توجیه اقتصادی طرح
الف – سرمایه گذاری ثابت
زمیـن
محوطه سازی
ساختمانها
ماشینآلات
تاسیسات
وسایل نقلیه
تاسیسات اداری
هزینههای قبل از بهرهبرداری
ب- هزینه های جاری
مواد اولیه و نهاده های تولید
حقوق و دستمزد
هزینه نگهداری و تعمیرات
هزینه استهلاك
سوخت و انرژی
سرمایه در گردش ( دوره یك ماهه )
ج – فروش
برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی
پیش بینی مالی طرح
محاسبه دوره برگشت سرمایه
محاسبه نقطه سر به سر ( در 100% تولید )
محاسبة كارمزد وام
جدول بازپرداخت اصل و كارمزد تسهیلات
بازدید امروز |
91 |
بازدید دیروز |
181 |
بازدید این ماه |
4764 |
بازدید این سال |
24497 |
بازدید کل |
213901 |