فرآوری و بسته‌بندی ميگو

دسته: کارآفرینی | تعداد دیدگاه: 0 | تعداد بازدید: 286
فرآوری و بسته‌بندی ميگو

مشخصات فایل : یک فایل ورد (تعداد صفحات : 15)

طرح توجیه فنی ، مالی و اقتصادی فرآوری و بسته‌بندی میگو با ظرفیت بسته بندی 1800 تن میگوی فرآوری شده در سال

مقدمــه :

بسته‌بندی به عنوان یك ابزار كارآمد سالهاست كه مورد  نظر كارشناسان علم بازاریابی قرار گرفته است. استفاده از انواع مختلف بسته بندی ضمن اینكه قابلیت نگهداری بهتری را به كالا می‌بخشد در كسب سهم بالاتری از بازار برای كالای مورد نظر نیز مؤثر است.

نظریه پردازان بازاریابی ، دو نقش مهم برای بسته بندی متصور هستند كه عبارتند از نقش Protective و نقش Promotive . چنانكه از واژه به كار گرفته شده برای این نقش ها نیز برمی‌اید نقش نخست به وجه نگهداری و دوام حاصل از بسته بندی و نقش دوم به جنبه آگاهی دهنده و پیش برنده بسته بندی اشاره دارد.

از دیگر سو توجه ناكافی به موازین بسته بندی بهداشتی موجب گشته است كه محصولات مختلف غذایی كشور علیرغم دارا بودن كیفیت بسیار خوب در بدو تولید به دلیل پیدایش پاره ای آلودگی‌های ثانویه و یا عرضه در اندازه ها و اشكالی خارج از استاندارد یا پسند بازار هدف نتوانند به بازارهای جهانی راه یافته و مسیر را برای افزایش سطح تولید داخلی هموار نمایند. بدیهی است با اجرای طرح های فرآوری و بسته بندی بهداشتی ، محصولات غذایی تولیدی كشور ، قابلیت رقابت با محصولات مشابه خارجی را در بازارهای جهانی خواهند داشت.

آلودگی و فساد مواد پروتئینی حیوانی و فراورده های دامی موجب افت قابل توجه ارزش غذایی و نهایتا خروج مواد باارزش غذایی ازچرخه مصرف می‌گردد. از دیگر سو استفاده از گوشت ماهی، میگو و سایر آبزیان به عنوان یك منبع غذایی مهم و با ارزش می‌تواند در تامین سلامت جامعه نقش بسزایی ایفا نماید چرا كه چربی موجود در گوشت آبزیان دارای كلسترول غیر مضر می‌باشد.

لكن این مواد غذایی بسیار حساس و سریع الفساد است كه حفظ كیفیت آن از مرحله صید تا مصرف از اهمیت بالایی برخوردار است، لذا صنایع مربوط به فرآوری و نگهداری این محصول می‌توانند در ارتقای كیفیت و در نتیجه ترغیب مصرف‌كنندگان به استفاده از این فرآورده مهم مؤثر باشند ، با عنایت به این موارد فرآوری و بسته بندی میگو به ظرفیت یكهزار و هشتصد تن در سال مد نظر ارائه دهندگان طرح می‌باشد.

بسته بندی میگو پس از فرایند حذف سر و دم و در دو نوع بسته های یك كیلوگرمی خالص با پوشش سلفون وكیوم و همچنین جعبه های دو كیلوگرمی همراه با یخ ( با وزن خالص یكهزار گرم) انجام می‌پذیرد.  انجام این امر به صورت دریافت اجرت برای بسته بندی میگـو از صاحبان كالا بوده و طی آن افت وزنی ناشی از فرایند فرآوری حذف سر ودم محاسبه می‌گردد و ضایعات آن كه در تهیه خوراك دام به كار می‌رود نیز به صاحبان كالا عودت می‌گردد.

علاوه بر اینكه پرداختن به این موضوع دارای توجیه مناسـب اقتصادی است،  با اجـرای این طرح ، می‌توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد كه با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می‌توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.

توجیه اقتصادی طرح

الف – سرمایه گذاری ثابت

  1. زمیـن
  2. محوطه سازی
  3. ساختمانها
  4. ماشین‌آلات و تجهیزات
  5. تاسیسات
  6. وسایل نقلیه
  7. تاسیسات اداری
  8. هزینه‌های قبل از بهره‌برداری

ب- هزینه های جاری

  1. مواد اولیه و نهاده های تولید
  2. حقوق و دستمزد
  3. هزینه نگهداری و تعمیرات
  4. هزینه استهلاك
  5. سوخت و انرژی

سرمایه در گردش ( دوره یك‌ماهه )

ج – درآمـد

برآورد هزینه های عملیاتی و غیر عملیاتی

پیش بینی مالی طرح

محاسبه دوره برگشت سرمایه

محاسبه نقطه سر به سر ( در 100% تولید )

محاسبة كارمزد وام

جدول بازپرداخت اصل و كارمزد تسهیلات

نقد و دیدگاه کاربران


نام :
*
ایمیل : (پنهان)
*
متن پیام :
*
-
ذکر مطلبی از این سایت با اجازه مدیر سایت بلامانع است. © 1399 - 1395
  • طراحی و برنامه نویسی وب پدیده